ادویه محبوب زردچوبه به حفظ سلامت مغز کمک می کند.
این گفته توسط نماینده مرکز ملی پیراپزشکی و پیری شناسی ژاپن که برای شرکت در کنگره ای در این زمینه در روسیه حضور به هم رسانده بود بیان گردید. دانشمند ژاپنی پیری شناسی به نتایج مطالعات علمی بیشماری در مورد فواید ادویه هندی اشاره کرد. به گفته وی، دانشمندان مدت هاست که توجه داشته اند که زوال عقل سالخوردگی، در بین سالخوردگان هندی بسیار کمتر از همسالانشان در سایر کشورها رایج است. دانشمندان ژاپنی و آمریکایی رژیم غذایی ساکنان هند را مورد مطالعه قرار دادند و زردچوبه را بعنوان ماده غذایی که تقریبا هر روز استفاده می شود، مورد توجه قرار دادند. مطالعات آزمایشگاهی نشان داده که کورکومین موجود در زردچوبه دارای خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی است که تاثیر مطلوبی بر روی فعالیت عروق مغز می گذارد.
کورکومین برخلاف بیشتر ترکیبات شیمیایی که روزانه مصرف می کنیم توانایی عبور از سد خونی مغز را دارد. این شرایط به کورکومین اجازه می دهد تاثیر مستقیم تری داشته باشد. به محافظت از مغز کمک کند و در درمان طیف گسترده ای از اختلالات عصبی نقش داشته باشد.
مطالعات مختلفی در زمینه توانایی کورکومین برای بهبود سلامت مغز انجام شده اند. نتایج یک مطالعه نشان داد که عصاره های زردچوبه حاوی تعدادی عوامل طبیعی هستند که از شکل گیری بتاآمیلوئید جلوگیری می کند که ماده مسئول تشکیل پلاک هایی است که عملکرد مغزی در بیماری آلزایمر را بدتر می سازد. همچنین نقش آن در بهبود پارکینسون و آسیب سکته مغزی مورد بررسی قرار گرفته است.
جدا از کورکومین، زردچوبه حاوی ترکیبات دیگری است که به مغز کمک می کنند. آروماتیک-ترمرون یک ترکیب محلول در چربی، طی چند سال گذشته به واسطه توانایی خود در تحت تاثیر قرار دادن سلول های بنیادی عصبی مورد مطالعه قرار گرفته است. سلول های بنیادی عصبی در مواجهه با آروماتیک-ترمرون شاهد افزایش تعداد به میزان 80 درصد بودند. این مسأله برای افرادی که از بیماری های عصبی مانند سکته مغزی یا آلزایمر رنج می برند، نویدبخش است زیرا آروماتیک-ترمرون می تواند به بازسازی مغز کمک کند.